Om een teleurstellingen te voorkomen, doe je er verstandig aan om eerst netjes je huis werk te maken.

Niet het huiswerk zoals je die van school kent natuurlijk, maar huiswerk in de vorm van voorbereiding om zo de kans op een mooie wandeling of het succesvol zoeken van een geocache te vergroten.

EĆ©n = GEEN

Het is niet ongewoon dat je een Geocach uiteindelijk niet weet te vinden. šŸ™ Over het algemeen zijn ze overigens prima te vinden maar je zult er zeker zo af en toe tegen aanlopen.

Je doet er verstandig aan om meerdere geocaches in een bepaalde omgeving uit te zoeken. Zo kan je bij een zogenaamde NO FIND direct door naar een geocache in de buurt. Je kunt ook een route uitstippelen langs een aantal Traditionele of Mistery Geocaches. Op dezeĀ manierĀ heb je gelijk een leuke wandeling uitgestippeld.

Gegevens altijd en overal beschikbaar.

Er is niets zo verveld als dat je tijdens het geocachen in eens aan gegevens ontbreekt. Je bent van huis gegaan met een onvoldoende opgeladen GPS of smartphone, je hebt in de omgeving van de geocach geen internet op je smartphone, of je het ontbreekt je aan bepaalde gegevens waardoor je niet verder komt. Oplossing liggen misschien voor de hand, echter Hen goede tip is om de geocache-gegevens van deĀ individuele geocache paginaĀ af te drukken en mee te nemen (leesĀ dit artikelĀ even).

Verken de omgeving met Google Maps.

Zeker als je graag een mooie wandeling wilt maken is het handig om te kijken of de geocaches welke je op het oog hebt in bijvoorbeeld bosrijk gebied liggen. Ook isĀ Google MapsĀ erg handig om te kijken of een Geocach benaderbaar is vanuit een bepaalde windrichting. Het is erg vervelden als er een rivier of vaart tussen jou en de geocache in blijkt te liggen en de dichtstbijzijnde brug een paar kilometer verder op blijkt te zijn šŸ˜‰

Maak een checklist

Maak een checklijstje van zaken die je mee moet nemen. Zaken die op je lijsje moeten staan zijn zoiezo

  • Een pen of potloot
  • Goodies om te ruilen
  • Eventuele travelbugs welke je nog in huis hebt.
  • Extra batterijen.
  • De prints van de geocaches welke je wilt gaan bezoeken.

Succes!!