Gebruik je een hand gps waar je de gegevens van Geocaching.com niet op kunt laden dan is het erg handig….zo niet essentieel dat je de gegevens van de geocache pagina afdrukt en mee neemt als je gaat geocachen.

Printen van de geocache informatie

Geocaching.com cachpage

Geocaching.com cachpage

De print functie vind je onder de coördinaten bovenaan de pagina van een geocache (klik op de afbeelding hier rechts). Je kunt het besten deze print functie gebruiken in plaats van de standaard functie in je browser. Dit omdat je anders de hele webpagina afdruk waardoor je de kans loopt dat je niet alles netjes op papier krijgt en zo informatie mist.

Je kunt er voor kiezen om ook nog de laatste 5 of 10 logs van andere cache hunters af te drukken.

De laatste optie zijn de driving directions. Deze optie geeft je de mogelijkheid om middels google maps een routebeschrijving te maken en af te drukken wanneer je van plan bent om met de auto richting de cache te gaan.

Gebruik je een smartphone tijdens het geocachen?

De meeste applicatie op smartphones hebben de mogelijkheid om de gegevens van een geocache beschikbaar te hebben in de applicatie zelf. Het afdrukken is dan logischerwijs minder noodzakelijk 😉

Toch kan het nog steeds nuttig zijn om ze toch af te drukken. Dit bijvoorbeeld in het geval je plots geen actieve internet verbinding meer hebt tijdens de cache hunt en de gegevens niet lokaal op de telefoon zijn opgeslagen.

Voorbeeld video

Hieronder wordt de print mogelijkheid gedemonstreerd in een korte video blog.