Geïnteresseerd in geocaching maar je weet nog niet precies wat het nu is en waar je moet beginnen? Dan is deze stap voor stap uitleg precies wat je zoekt!!

Hieronder geef ik bij elke bullet een korte beschrijving waarna ik ook naar verschillende gerelateerd artikelen op deze site zal linken.

Werk alle stappen 1 voor 1 af en je bent helemaal klaar om te beginnen met geocaching!!

Dit zijn de tien punten die we gaan doorlopen:

1. Geocaching, het spel

Geocaching is een wereldwijd schatzoekspel. Het is de bedoeling dat je met behulp van aanwijzingen en de GPS coördinaten opzoek gaat naar de schat (De geocache dus…). Geocaching geeft iets extra’s aan een wandeling en is ook super leuk voor kinderen.

Lees dit artikel om een mooi algemeen beeld van geocaching te krijgen.
Kijk ook even naar het filmpje van Geocaching.com hieronder om een goed beeld te krijgen.

2. Registreren op geocaching.com

Op deze pagina op Gecaching.com kan je je gratis registreren. De registratie is nodig voor het vervolg van dit stappenplan. Het registreren zelf is erg simpel en zou geen problemen moeten opleveren. Loop je toch ergens tegen aan, laat dan een bericht achter onder aan deze pagina.

3. Een geocache uitzoeken.

Heb je een account?? Mooi! Dan zijn we klaar om op geocaching.com eens te zoeken naar geschikte geocaches. In dit artikel kan je de verschillende manier om te zoeken naar geocaches in jou omgeving. Ga nog even niet verder door op het zoek resultaat (de geocaches) te klikken maar probeer eerst even een lijst en kaart van geocaches bij jou in de buurt te zoeken, even een beeld te vormen en ga daarna door naar stap 4.

 4. Verschillende type geocaches.

Als het goed is heb je een lijst en een kaart op je scherm getoverd met geocaches. Misschien is het je al opgevallen dat er verschillende afbeeldingen staan voor de verschillende geocaches. Lees in dit artikel meer over de verschillende type geocaches.

 5. De zoekresultaten uitgelegd.

In dit artikel leg ik je eerst uit hoe je de zoekresultaten kunt interpreteren en wat de belangrijkste gegevens in de verschillende kolommen inhouden. Kies vervolgens een willekeurige traditional cache uit en lees de rest van het artikel waarin ik je een totaal overzicht geef van de informatie welke je kunt vinden op de individuele geocache pagina.

 6. De GPS coordinaten.

Als het goed is heb je nu voldoende informatie om zelf een geschikte geocache uit te zoek. Tijd om tot actie over te gaan! 🙂 In dit artikel leg ik de werking en het gebruik van de GPS coördinaten uit. Ook ga ik kort in op het instellen van je smart phone of hand GPS.

 7. Voor dat we op pad gaan eerst even printen.

Voor dat we op pad kunnen is het verstandig om de gegevens van de door jou uitgekozen geocache af te drukken. Lees er hier meer over.

 8. Het zoeken en vinden van een geocache.

Je kunt op pad!! Sommige geocaches zijn makkelijker te vinden dan andere. Ook is het belangrijk dat andere niet zien dat je naar “iets” op zoek bent. Lees dit artikel waar in ik uitleg hoe je een geocache kunt zoeken en wat je daarbij kan helpen. Ook heb ik een aantal filmpjes verzameldwaar voorbeelden van geocaches worden gegeven. Dit is handig om je een beeld te geven zodat je ongeveer weet waar je naar zoekt. 😉

9. Wat zit er zoal in een geocache en wat mag je er mee doen.

In de wat grotere geocaches kan je verschillende spulletje terug vinden. Een logboekje is er altijd in terug te vinden. In dit artikel lees je alles over wat je zoal kunt terug vinden in een geocache en wat je er mee kunt / mag  doen.
10. De vondst loggen op Geocaching.com

 

Als je de geocache gevonden hebt, eventueel de goodies hebt geruild (het artikel bij stap 9) en je naam op de log hebt geschreven kan je weer richting huis (of de volgende geocache natuurlijk!!). 🙂

De door jou gevonden geocache moet je ook nog even registeren op Geocaching.com zodat hij ook zichtbaar wordt op jou persoonlijke profiel (lees in dit artikel hoe dit werkt).   Dit kan je doen als je thuis bent op de website zelf, maak je gebruik van een geocaching app als Cgeo op je smartphone of tablet? dan kan je de vondst gewoon loggen via de app.

Veel geocaching plezier!! 🙂 Geocaching uitgelegd