Beschik je zoals veel mensen tegenwoordig over een Apple of een Android smartphone? Weet dan dat deze prima geschikt zijn om mee te geocachen!cgeo geocaching app

Smartphones zijn over het algemeen iets minder accuraat dan een hand GPS, maar mijn persoonlijke ervaring is dat je hier in de praktijk weinig tot geen last van hebt. Naarmate smartphones ook steeds beter en beter worden zal de GPS accuratie van smartphones ook nog eens verder verbeteren.

Geocaching apps

Er zijn verschillende apps welke op diverse fronten het leven van een cache hunter kunnen vergemakkelijken. Welke fronten dit precies zijn kom ik later terug…

Populaire geocaching apps op dit moment zijn:

  • Cgeo voor Android. Deze app is GRATIS beschikbaar in de Google Play store en heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om ge geocachen in zich. Deze app is mijn persoonlijke favoriet.
  • Verder heb je ook de officiële Geocaching.com app voor Apple iPhone en iPad. Een zeer mooie app welke wel bijna 8 euro kost.

Hoe werken geocaching apps?

In vrijwel alle geocaching apps geef je jou accountgegevens in waarna er verbinding wordt gemaakt met Geocaching.com. Vervolgens worden de informatie en functies zoals je die kent op geocaching.com beschikbaar in de app op je smartphone.

Zodoende kan je heel gemakkelijk gaan geocachen mocht je hier zin in hebben. Het wordt erg laagdrempelig!!

Bijvoorbeeld: Je bent op bezoek bij iemand welke niet in jou buurt woont  Na het bezoek heb je nog wat tijd over, je pakt je smartphone en kijkt even of er nog geocaches in de buurt liggen, is dit het geval dan kan je direct op pad!

In sommige locaties liggen er tot een 20 tal geocaches in de nabije omgeving op loop afstand.

De de veel gebruikte app Cgeo zit zelfs een optie “dichtbij” welke je een lijst geeft met geocaches bij jou in de buurt.
Een andere optie welke naar mijn persoonlijke mening nog beter werkt is de live map. De live map laat de geocaches zien op de google maps kaart.

Afdrukken is niet meer nodig….of toch wel.

Een ander voordeel van smartphones is dat je de informatie van een geocache niet eerst hoeft af te drukken voordat je op pad kunt. Hou er wel altijd rekening mee dat je wel eens op locaties zou kunnen komen waar je geen internet meer hebt op je smartphone.

Hints > vinden > en loggen.

Heb je een hint nodig of wil je nog even door de comments lezen om je te helpen bij het vinden van een geocaches dan kan je deze in een app als cgo of de officiële geocaching app gewoon opvragen.

Heb je de cache gevonden dan heb je over het algemeen de mogelijkheid om je vondst direct te loggen. Zodoende hoef je hier niet mee te wachten tot je je thuis bent.